2011. október 18.

Recept Királyleányka konyhájából

Nekünk így tuti a forralt bor:

- másfél liter viszonylag jó minőségű bor
- fél liter víz
- három evőkanál cukor
- egy citrom és egy kis narancs felkarikázva
- öt centis gyömbér darabokra vágva
- egy teáskanál fekete bors (egész)
- egy-egy evőkanál szegfűszeg és fahéj (szintén egész)

Meg lehet még bolondítani egy kis erős paprikával, és akkor jó csípős is lesz. Egyenesen orvosság! Persze nem szabad túl sokáig forralni, hogy maradjon benne alkohol. Figyelem: a cukor mennyisége ízléstől és a bor minőségétől függően több is lehet, meg kell kóstolni főzés közben!

# Szegfűbors


Utólagos kiegészítés: a Frisco Café-ban ez alapján főzik a forralt bort! Fuckyeah!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sziasztok,
tegnap este dupla adag forralt bort foztem a ti receptetek alapjan, es nagy sikere volt!!
Egy titkos hozzavalot tettem meg bele, ezt megosztanam veletek: egy darabka csaszarszalonnatol meg finomabb lesz! Nem vicc :))

(: írta...

Köszönjük ezt a falusias verziót, nem ígérjük 100%-ra, hogy kipróbáljuk! :)

Megjegyzés küldése