2012. január 9.

Küzdöttünk a habokkal

Talán félreértette a rendelést a pincérfiú? – pillantunk gyanakodva bögréinkbe a KINO apró asztalkája mellett. Amit kihozott, az elsőre inkább habos kakaónak tűnik, a borokkal semmi rokonságot nem mutat. Tudjuk, hogy ez az átgőzösítéses forrósítási technológia miatt van így, de akkor is szokatlan és megszokhatatlan a forralt boron a hab.

De ha az első, kissé viszolyogtató korty után feladnánk, sosem tudnánk meg, mi rejlik a bögrénkben! Pedig érdemes tovább küzdeni a habokkal, mert alatta kellemes, borízű, a fűszerezésben domináló citromtól savanykás bort találunk. Visszatekintve az elmúlt idők irgalmatlan mennyiségű meggyszörpjére, ez nagyon is üdítő, kellemes meglepetés.

Ezen a habos dolgon, meg az iszapszerű kinézeten nagyon nehezen tesszük túl magunkat, ráadásul kavargatás közben a hab nyálkásan csúszik vissza a kanálról. Találgatjuk a jelenség okát, de nem leljük a választ. Mégis, ahogy lassan oszlik a hab, egyre jobban tetszik a hely forralt bora: előbukkan egy fél szelet narancs is, és azt sem bánjuk, hogy egészben találkozunk a szegfűszegekkel, boldogan szűrjük a fogunk között.

Megoszlanak a tesztelői vélemények abban, hogy nem túl savanyú-e az ital: Szegfűbors szerint igen, de ezen könnyű segíteni, mert a cukrot eleve odakészítették nekünk. A koncepció része tehát, hogy mindenki maga állítsa be a kívánt édességet. Ezzel az elképzeléssel ugyan lehet vitatkozni, de tulajdonképpen finom, amit iszunk, félre hát az elvekkel!

Egyértelmű, hogy látványra és állagra nem a világ leggusztusosabb italát kaptuk, de az ízre nem panaszkodhatunk, és végül ez, meg a hely barátságos és füstmentes hangulata győz. A számláról pedig az is kiderül, hogy valójában nem is forralt bort, hanem vörösborpuncsot ittunk. Ja, hát ez mindent megmagyaráz!

Értékelés:

Édesség: 4, fűszerezés: 4, forróság: 5, sűrűség 4

Átlag: 4,25

490 Ft/2 dl

## Királyleányka


KINO, XIII. kerület, Szent István krt. 16.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

hát igen ők legalább nem hókuszpókoznak, minden benne van és látható is:)

Megjegyzés küldése