2011. december 8.

Akasztják a hóhérokat Friscóban - de mégsem

Nem tudunk kitörni a kétharmad csapdájából, mivel Szegfűbors fél lábbal még a tetradobozos Glühwein-ek hazájában van. Így ezúttal Lemon Chili és Királyleányka indult rendhagyó és renitens mintavételre. Úgy döntöttünk, a blogfőnök távollétében letérünk az általa kijelölt eredeti útról, miszerint is módszeresen feltérképezünk egy kerületet, és csak aztán lépünk tovább. Egy szó mint száz, elunva az ötödik kerületet, távolabb vetettük tekintetünket, egészen a szomszédos Ferencvárosig, a Frisco kocsmáig. Úgy értesültünk ugyanis, hogy valami titokzatos okból ott a mi híres receptünk alapján készítik a forralt bort.

Nem kevés izgalommal néztünk a tesztelés elébe, mert hát nagy dolog az, ha a házi recept kilép meghitt kis konyhánk négy fala közül a rivaldafénybe, bemutatkozni a publikum előtt. Vajon idegen fazékból, más kezével keverve is olyan jó lesz-e? Mi lesz, ha kiderül: eddig az önhittség fátylán át szürcsöltük saját főzésű borunkat, és most majd lehull a lepel, hogy nem is olyan nagy szám az egész?

Semmiféle lepelhullás nem történt. A Friscóban újra megerősítést kaptunk. A mérsékelt cukormennyiség, a gyömbér csípőssége és aromája, az alma, citrom, narancs csodálatos kombináció, éppen a mi ízlésünknek való.

Az úgynevezett rotyogtató edénynek (ami valójában egy elektromos melegítőfazék) köszönhetően jó forrón kapjuk a bort, a fedő látványa pedig megnyugvással tölt el, ez a legbiztosabb módszer az alkoholtartalom megőrzésére. Persze nem pont ugyanaz, mint otthon, lehetne icipicit kevesebb a cukor és talán egy hajszállal több az alkohol, lehetne benne némi csípős paprika is, de ez a forralt bor egyszerűen kiváló, és remek szendvicseket lehet enni mellé.

Viszont itt a Friscóban előbb-utóbb biztosan elkezdődik valami filmvetítés vagy szociológiai műhelyvita, amikor a társadalmi problémákra érzéketlen vendég veszi a kabátját, és kőszíve táján kellemes melegséggel távozik. Délutáni kocsmázóknak ajánljuk a helyet.

Értékelés:

Édesség: 4, fűszerezés: 5, forróság: 5, vizesség 4

Átlag: 4,5

300 Ft/2 dl, 400 Ft/3 dl

## Királyleányka


Frisco kocsma és kávézó, IX. kerület, Mátyás u. 11.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése