Néhány nap múlva lelkesülten nyitunk be a söröző vadonatúj ajtaján, a vadonatúj belső térbe. Kísérőink nem tudnak megszabadulni attól a kényszerképzettől, hogy csak a hideg sör a sör, és teljes mértékben elhatárolódnak a kísérlettől. A tesztcsapat szerencsére el tudja engedni a megkövesedett társadalmi konvenciókat, és kész befogadni a szokatlant: határozott hangon kirendelünk 3 deci forralt sört. Habos, sörnek látszó ital érkezik söröspohárban, benne úszkáló fűszer- és gyümölcsdarabokkal. Izgatottan hörpintünk bele - és ízlik!
Igazából nagyon hasonlít a forralt borra, és mint megtudjuk, hasonlóképp is készül. Bár a recept titkos, azért annyit elárul a kedves pincérhölgy, hogy fahéj, szegfűszeg, pici cukor ebbe is kell, és kell még egy kis narancslé, valamint jó minőségű, 8,5%-os sör. Érezzük is, hogy alkoholból van: a szalonspiccig elegendő néhány korty. Egyébként állítólag Belgiumban teljesen általánosan elterjedt a forralt sör fogyasztása, csakúgy, mint errefelé a forralt boré. Mivel arrafelé bor nemigen van, valami forró italra viszont nagy szükség van a csontig hatoló nedves, nyavalyás hidegben, sört forralnak. Mégsem ihatnak folyton teát! Az a túlparton szokás. Igaz, hogy a szigetlakóknak meg ott van a hot whisky - ezt is idén kóstoltam először.
Nekem azért félúton már sok a jóból, de Lemon Chili és Királyleányka rendületlenül tolja befelé az időközben kikért újabb pohár forralmányokat. Az elengedés és a befogadás remekül megy tehát, az este így lényegében felér egy lelkigyakorlattal vagy meditációval. Köszönjük a belgáknak!
Pontozni ezúttal nem pontozunk, ár: 450 Ft / 3 dl. Baráti!
# Szegfűbors
BelD'or Belga söröző és snackbár, V. kerület, Kecskeméti u. 7.
1 megjegyzés:
http://folyekonykenyer.blog.hu/2011/12/23/forralt_sor_a_karacsonyi_vasaron
Megjegyzés küldése