2016. december 12.

Ivott-e Tarlós István forraltbort a Római-partvédőkkel?


Soha vissza nem térő alkalomnak tűnt Csipkerózsika álmából felrázni a forraltborkalauzt a vasárnapi Tél a Rómain akció kedvéért, ahol a mobilgát ellen forrongó nép forralta borát, tábori körülmények között.

Mi úgy tudjuk, azért találkoztak itt az emberek, mert fel kell készülni az ellenállásra, és ennek különböző lehetőségeiről kellemesebb egy pohár forraltbor mellett beszélgetni, mint a facebookon kommentelgetni.


Ha a főpolgármester és barátai felelőtlen módon úgy akarják, könnyen lehet hogy ez az utolsó tél, amikor a fák tövében gőzölöghet a helyi lakosok és az idejáró kutyasétáltatók bora a parton. :( No de egyelőre itt vagyunk, nézzük a vizet, és élvezzük a kellemes napsütéses decemberi vasárnap délutánt!

Közben megtudjuk, hogy a forraltbor is közösségi tervezéssel készült, vagyis lehetett a facebookon szavazni, hogy vörös vagy fehér borból legyen-e. A szervezők elmondása szerint az egész Római-parton egy ilyen közösségi tervezésen alapuló vízióért dolgoznak, azaz: megfelelő árvízvédelem Óbudának, tisztább és rendezettebb Római-part, úgy, hogy megmaradjon természetes bája. Röviden és tömören: Fák a Rómain, Gát a Nánásin!

Mielőtt belekukkantunk a Maradjanak a Fák a Rómain csoport aktivistáinak fazekába, eláruljuk, hogy nem, Tarlós István egyelőre nem ivott forraltbort a partvédőkkel! :)



A forraltbor forróságát elég jónak találtuk: nem égette le az ízlelőbimbónkat, de azért egy kicsit melegebbet el tudtunk volna viselni, még ezen az irreálisan meleg decemberi napon is (klímaváltozás van :( ). A szervezők úgy gondolhatták, eléggé fűti a népet a forradalmi hevület.

A fűszerezést Királyleányka puritánnak, Szegfűbors pedig izgalommentesnek ítélte. A tesztcsapat több tagja is túlzottnak érezte a citrusok arányát, ami jellegzetes savanykás-kesernyés ízt hagy a szájban. Örültünk viszont annak, hogy alma is jutott a kondérba.

Az édesség közel tökéletes volt, vagyis nem volt cukorkómába ejtően édes, de nem is volt túl savanyú. Vizesség/sűrűség tekintetében pedig ritkán találkozunk ilyen jól eltalált aránnyal. Bár az értékelési módszertanunkban nem külön szempont, megemlékeznénk a kiváló ár-érték arányról: hosszú pályafutásunk során sehol nem ittunk még száz forintos forraltbort!

700 Ft adományért cserébe pedig megtarthattuk ezeket a helyes kis bögréket (a nagy az saját):




Értékelés:
Édesség: 5, fűszerezés: 3, forróság: 4, vizesség/sűrűség: 5.

Átlag: 4,25

100 Ft / 1 dl

# LemonChili


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése