2014. december 19.

ForraltBoroszkóp©

Világszenzáció!!! Kiváló (g)asztrológusunk elkészítette az univerzum legelső forraltboroszkópját! A módszertant és márkanevet természetesen azonnal levédettük. Fogadjátok tőlünk szeretettel karácsonyi ajándékul!


Bak
A Bakok legendás céltudatossága a fazék mellett sem hagyja cserben őket. Pontos bevásárlólista, előre kitervelt kompozíció, patikamérlegen adagolt spontaneitás gondoskodnak a tökéletes minőségről. Persze nem riadsz vissza némi kísérletezéstől, ha forralt borról van szó. Ajánlhatjuk neked a thai jellegű receptünket? Ebben a hagyományos fűszerek mellett limelevél és csillagánizs is kerül a finom fehérborba - cukor inkább csak mértékkel, és persze az elmaradhatatlan csili. Ha valaki ezek után sem képes elismerni nagyszerűséged, nyugodj meg, a hiba az ő készülékében van!

Vízöntő
Egy vérbeli Vízöntő kizárólag a saját megérzéseire hallgat, akár szerelemről, akár forralt borról van szó. Szereted az extrém megoldásokat, szeretsz kitűnni az átlagból. A minőség nálad mindig az első, ezért nem is féltünk attól, hogy valami lőréből próbálsz ihatót varázsolni. Ánizs? Boróka? Sáfrány? Ne félj tőlük, bízhatsz a remek ízlésedben. Kísérletezz, kóstolj, és biztosan sikered lesz. Alakítsd ki a saját, egyedi receptedet, de véletlenül se áruld el másoknak! Így maradhatsz titokzatos és megfoghatatlan, amilyen mindig is lenni akartál.

Halak
Ábrándozás az élet megrontója, mondják azok, akikben sosem lakott annyi művészi érzékenyég, mint egy Halak jegyűben. Nálad egy hétköznap esti forralt bor sem készülhet a múzsa csókja nélkül, aki biztosan vezeti a kezed, miközben a fahéjat és a szegfűszeget adagolod a könnyű, illatos fehérborba, ami legjobban illik lelked finomságához. Az ég óvja a szeretteidet, ha bele próbálnak szólni az alkotás folyamatába!

Kos
Fejjel a falnak? Lehet, hogy máshol beválik ez a taktika, mi mégis azt javasoljuk, ha forralt borról van szó, vegyél néhány mély lélegzetet, és lassíts a tempón. A borforralás ugyanis művészet, aminek te is a mesterévé válhatsz. Kezdd egy klasszikus recepttel: kevés borban forralj fahéjat, szegfűszeget, majd ha kioldódtak az ízek, csak akkor öntsd fel közepesen testes fehérborral, és édesítsd. Ha erre már biztosan rááll a kezed, akkor kezdheted sorra kipróbálni a különlegesebb borokat és fűszerezéseket.

Bika
Ha már Bika, legyen igazi Bikavérből, és legyen jó erős, fűszeres az az ital! A vendégeidnek nincs miért aggódniuk, a legjobbat kapják majd, ha a nagyszerű vacsora előtt, után vagy közben forralt borral kedveskedsz nekik. Fontos számodra a minőség, így azon sem csodálkozunk, ha órákig válogatsz a borospultnál, a fűszereid fenntartható gazdálkodásból származnak, és szupermodern, energiatakarékos főzőlapon készíted a forralt bort. Ami a testnek jó, az a léleknek sem árthat, ugye? 

Ikrek
Könnyű, illatos fehérbor és a hozzá passzoló éteri könnyedségű fűszerek kombinációja illik az Ikrek örökifjú, mozgékony személyiségéhez. Válassz önmagában is illatos bort, például Irsai Olivért, fűszerezd citrusokkal, leheletnyit édesítsd. Az sem baj, ha kissé pikáns lesz a végeredmény, a túl sok cukor csak ronthat az összhangon. Az Ikrek forralt bora leginkább üdítőre emlékeztet, ezért nyáron is érdemes kipróbálni.

Rák
Ha a Rák jegyű borforralásra adja a fejét, akkor biztosan jó adag érzelmi motiváció áll a dolog mögött: gondoskodni szeretnél a szerelmedről, kifejeznéd szereteted a nagyinak, vagy a barátnőkkel készültök nosztalgiázni. Az ilyen meghitt hangulatnak valóban legjobb kísérője a forralt bor. Válaszd a hagyományos fűszereket (szegfűszeg, fahéj, citrom), és a bor ezúttal lehet egy picit édesebb, illatos fehér, például muskotály. A cukrozást azért ne vidd túlzásba, a vendégek úgyis egy romantikus regényben érzik magukat, ha te vagy a házigazda!


Oroszlán
Rajongás, csillogó szemek, elégedetten csettintő nyelvek, hangos ejhák. Ez a minimum elvárás, amit az Oroszlán követel a környezetétől, ha borforralásra adja a fejét. De óvatosan a nagy lendülettel! Ha nem figyelsz oda az alapanyagok minőségére, akkor könnyen félrecsúszhat a dolog. A jó forralt bor alapja a jó bor, esetedben egy erősebb, hidegen is tüzes vörös. Ha ez megvan, szabadjára engedheted a fantáziád: nem kell spórolni a fűszerekkel, a vörösbor meghálálja a fahéjat, gyömbért, borsot, citrusféléket. Ha így teszel, az elvárásaid teljesülnek majd. Fürödj a rajongó tekintetekben!

Szűz
Legendás szelídségedhez a lágyabb, enyhén édes ízek passzolnak. Miért ne próbálkozhatnál gyümölcsborral? Eper- vagy meggyborból is isteni téli ital készülhet, ha hagyod érvényesülni a gyümölcsök saját zamatát. Ide nem kell túl sok fűszer, némi fahéj, egy csipet szegfűszeg, egy kis karika citrom, és a poharadban máris együtt vannak a nyár és a tél legjobb pillanatai. A Szűz forralt borától az összes többi égi jegy szíve ellágyul, és kellemesen felmelegszik majd.

Mérleg
Általában nem tanácsoljuk, hogy méregdrága csúcsborokat forraljatok, de a Mérlegnek megengedjük ezt is. Mert hiába is próbálnánk lebeszélni, ha éppen egy Chateau Margaux-ból készült, aranyporral beszórt narancskarikával díszített, madagaszkári vaníliával megbolondított forralt borral akarod új szerelmed elkápráztatni. Ha neki mégsem ízlene, mi azért szívesen megkóstolnánk.  

Skorpió
Borul a bors, zúdul a csilipaprika a gőzölgő vörösborba, ha egy Skorpió fogja a fakanál végét. Boszorkánykonyhádban nincs helye a hétköznapiságnak, ha forr a bor. De vigyázz, nem mindenki rajong a lángoló emésztőrendszerért! Ha nem szeretnéd egyedül elkortyolgatni, amit főztél, légy tekintettel a többiekre, fogd vissza magad, és bűvöld el a közönséged olyan finoman izgalmas fűszerekkel, mint a gyömbér, a fahéj és a narancs. Saját bögrédbe pedig pottyants néhány extra karika csilit.

Nyilas
A hagyományos az új alter! Jó hír ez a Nyilas jegyűeknek. Minek állandóan gasztrobloggerkedni, amikor a dédi jól bevált receptét már a nagyi is szerette? Szereted te a forralt bort vörösből is, fehérből is, de a rozéval inkább hagyjanak békén. Hagyományos fűszerezés, illatosan gőzölgő csésze, és máris egy múlt századi karácsonyi képeslapon találja magát, akit a Nyilas kínál saját főzetéből. Már csak annyit tennénk hozzá, hogy mértékkel idd, holnap is van nap.


## Királyleányka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése