Bak
A Bakok legendás céltudatossága a fazék mellett sem hagyja cserben őket. Pontos bevásárlólista, előre kitervelt kompozíció, patikamérlegen adagolt spontaneitás gondoskodnak a tökéletes minőségről. Persze nem riadsz vissza némi kísérletezéstől, ha forralt borról van szó. Ajánlhatjuk neked a thai jellegű receptünket? Ebben a hagyományos fűszerek mellett limelevél és csillagánizs is kerül a finom fehérborba - cukor inkább csak mértékkel, és persze az elmaradhatatlan csili. Ha valaki ezek után sem képes elismerni nagyszerűséged, nyugodj meg, a hiba az ő készülékében van!
Vízöntő
Egy vérbeli Vízöntő kizárólag
a saját megérzéseire hallgat, akár szerelemről, akár forralt borról van szó.
Szereted az extrém megoldásokat, szeretsz kitűnni az átlagból. A minőség nálad
mindig az első, ezért nem is féltünk attól, hogy valami lőréből próbálsz ihatót
varázsolni. Ánizs? Boróka? Sáfrány? Ne félj tőlük, bízhatsz a remek ízlésedben.
Kísérletezz, kóstolj, és biztosan sikered lesz. Alakítsd ki a saját, egyedi
receptedet, de véletlenül se áruld el másoknak! Így maradhatsz titokzatos és
megfoghatatlan, amilyen mindig is lenni akartál.
Halak
Ábrándozás az élet megrontója, mondják azok, akikben sosem
lakott annyi művészi érzékenyég, mint egy Halak jegyűben. Nálad egy hétköznap
esti forralt bor sem készülhet a múzsa csókja nélkül, aki biztosan vezeti a
kezed, miközben a fahéjat és a szegfűszeget adagolod a könnyű, illatos
fehérborba, ami legjobban illik lelked finomságához. Az ég óvja a szeretteidet,
ha bele próbálnak szólni az alkotás folyamatába!
Kos
Fejjel a falnak? Lehet, hogy máshol beválik ez a taktika, mi
mégis azt javasoljuk, ha forralt borról van szó, vegyél néhány mély lélegzetet,
és lassíts a tempón. A borforralás ugyanis művészet, aminek te is a mesterévé
válhatsz. Kezdd egy klasszikus recepttel: kevés borban forralj fahéjat, szegfűszeget,
majd ha kioldódtak az ízek, csak akkor öntsd fel közepesen testes fehérborral,
és édesítsd. Ha erre már biztosan rááll a kezed, akkor kezdheted sorra
kipróbálni a különlegesebb borokat és fűszerezéseket.
Bika
Ha már Bika, legyen
igazi Bikavérből, és legyen jó erős, fűszeres az az ital! A vendégeidnek nincs
miért aggódniuk, a legjobbat kapják majd, ha a nagyszerű vacsora előtt, után
vagy közben forralt borral kedveskedsz nekik. Fontos számodra a minőség, így azon
sem csodálkozunk, ha órákig válogatsz a borospultnál, a fűszereid fenntartható
gazdálkodásból származnak, és szupermodern, energiatakarékos főzőlapon készíted
a forralt bort. Ami a testnek jó, az a léleknek sem árthat, ugye?
Ikrek
Könnyű, illatos fehérbor és a hozzá passzoló éteri
könnyedségű fűszerek kombinációja illik az Ikrek örökifjú, mozgékony
személyiségéhez. Válassz önmagában is illatos bort, például Irsai Olivért,
fűszerezd citrusokkal, leheletnyit édesítsd. Az sem baj, ha kissé pikáns lesz a
végeredmény, a túl sok cukor csak ronthat az összhangon. Az Ikrek forralt bora
leginkább üdítőre emlékeztet, ezért nyáron is érdemes kipróbálni.
Rák
Ha a Rák jegyű borforralásra adja a fejét, akkor biztosan jó
adag érzelmi motiváció áll a dolog mögött: gondoskodni szeretnél a
szerelmedről, kifejeznéd szereteted a nagyinak, vagy a barátnőkkel készültök
nosztalgiázni. Az ilyen meghitt hangulatnak valóban legjobb kísérője a forralt
bor. Válaszd a hagyományos fűszereket (szegfűszeg, fahéj, citrom), és a bor
ezúttal lehet egy picit édesebb, illatos fehér, például muskotály. A cukrozást
azért ne vidd túlzásba, a vendégek úgyis egy romantikus regényben érzik
magukat, ha te vagy a házigazda!
Oroszlán
Rajongás, csillogó
szemek, elégedetten csettintő nyelvek, hangos ejhák. Ez a minimum elvárás, amit
az Oroszlán követel a környezetétől, ha borforralásra adja a fejét. De óvatosan
a nagy lendülettel! Ha nem figyelsz oda az alapanyagok minőségére, akkor
könnyen félrecsúszhat a dolog. A jó forralt bor alapja a jó bor, esetedben egy
erősebb, hidegen is tüzes vörös. Ha ez megvan, szabadjára engedheted a
fantáziád: nem kell spórolni a fűszerekkel, a vörösbor meghálálja a fahéjat, gyömbért,
borsot, citrusféléket. Ha így teszel, az elvárásaid teljesülnek majd. Fürödj a rajongó tekintetekben!
Szűz
Legendás szelídségedhez a lágyabb, enyhén édes ízek
passzolnak. Miért ne próbálkozhatnál gyümölcsborral? Eper- vagy meggyborból is
isteni téli ital készülhet, ha hagyod érvényesülni a gyümölcsök saját zamatát.
Ide nem kell túl sok fűszer, némi fahéj, egy csipet szegfűszeg, egy kis karika
citrom, és a poharadban máris együtt vannak a nyár és a tél legjobb pillanatai.
A Szűz forralt borától az összes többi égi jegy szíve ellágyul, és kellemesen
felmelegszik majd.
Mérleg
Általában nem
tanácsoljuk, hogy méregdrága csúcsborokat forraljatok, de a Mérlegnek
megengedjük ezt is. Mert hiába is próbálnánk lebeszélni, ha éppen egy Chateau Margaux-ból
készült, aranyporral beszórt narancskarikával díszített, madagaszkári
vaníliával megbolondított forralt borral akarod új szerelmed elkápráztatni. Ha
neki mégsem ízlene, mi azért szívesen megkóstolnánk.
Skorpió
Borul a bors, zúdul a csilipaprika a gőzölgő vörösborba, ha
egy Skorpió fogja a fakanál végét. Boszorkánykonyhádban nincs helye a
hétköznapiságnak, ha forr a bor. De vigyázz, nem mindenki rajong a lángoló
emésztőrendszerért! Ha nem szeretnéd egyedül elkortyolgatni, amit főztél, légy
tekintettel a többiekre, fogd vissza magad, és bűvöld el a közönséged olyan
finoman izgalmas fűszerekkel, mint a gyömbér, a fahéj és a narancs. Saját
bögrédbe pedig pottyants néhány extra karika csilit.
Nyilas
A hagyományos az új alter! Jó hír ez a Nyilas jegyűeknek. Minek
állandóan gasztrobloggerkedni, amikor a dédi jól bevált receptét már a nagyi
is szerette? Szereted te a forralt bort vörösből is, fehérből is, de a rozéval
inkább hagyjanak békén. Hagyományos fűszerezés, illatosan gőzölgő csésze, és
máris egy múlt századi karácsonyi képeslapon találja magát, akit a Nyilas kínál
saját főzetéből. Már csak annyit tennénk hozzá, hogy mértékkel idd, holnap is van nap. ## Királyleányka
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése