Azt, hogy a forralt bor nem a hely vezető terméke, már az első pillanatban levesszük. Se fahéjillat, se barátságosan gőzölgő fazék. A vendégek közül sem kulcsolja senki elgémberedett ujjait jólesőn melengető csészéje köré. Nem jó előjel, mégis kikérünk egy bögrével. Némi várakozás után, éppen csak langyosan kerül elő a konyhából az italunk, amit rögtön küldünk is vissza, hogy forrósítanák meg. Rövid szörcsögős gőzölés következik a kávégéppel, így éppen csak elfogadható lesz a hőmérséklet.
A gyenge kezdés hamar középszerűségbe fordul. Túlcukrozták, az egyébként harmonikus, hagyományos fűszerezés mögül pedig halványan felsejlik az a jól ismert punnyadtság, ami a hosszabb állás egyenes következménye. Könyörgöm, ez nem befőtt, se nem töltött káposzta! Forralt borból csak annyit érdemes elkészíteni, ami néhány órán belül elfogy. A fahéj és a szegfűszeg alattomos jószág, megbosszulja a félnapos, egynapos áztatást, a bornak a levegő pedig maga a halálos ölelés. Az alkoholtartalomról ezek után nem érdemes szót ejteni. Az ajándékba kapott pohár szódák azért kissé kárpótolnak minket.
Világos, hogy nem a forralt bor a hely erőssége, sokkal inkább a kellemes retró környezet, a remek melegszendvics, a diszkózene és a kissé vasas ízű szódával készülő, kiváló, könnyű fröccsök. Jedlik Ányost, a szódavíz apukáját, a fröccs nemzőjét, nemzetünk jótevőjét az isten áldja meg ezerszer is!
Arról pedig hallani sem akarok, hogy a dohányzás betiltása (kitiltása?) a szórakozóhelyek halála lenne. A január eleje óta meglátogatott objektumok mindegyike tele van, a jókedv mindenütt a tetőfokára hág, és megfulladni sem kell. Nemdohányzók, kocsmára fel!
Értékelés:
Forróság: 2, édesség: 3, fűszerezés: 4, sűrűség: 3.
Átlag: 3,0
## Királyleányka
Szóda kávézó és mulató VII. kerület, Wesselényi u. 18.
1 megjegyzés:
Igen, ez igaz, a forralt bor frissen és melegen az igazi. Én imádom a bort minden verzióban. Ha te is nagy bor rajongó vagy, ajánlok egy hasznos oldalt http://minu.me/-vinopedia
Megjegyzés küldése